Pages

Wednesday, November 24, 2010

Forensik juga suka binatang


Aktiviti
Bermain dengan gajah, bagi makan gajah, naek gajah & mandi dengan gajah (yang ni tak sempat buat sebab paras air sungai naek), Melawat institut biology & Deerlands.

Tarikh
15 november 2010

Tempat
Kuala Gandah, Pahang



Sesi taklimat sebelum aktiviti bersama gajah bermula

Pengalaman dapat menaiki gajah sangat menyeronokkan :)

Gajah yang sangat supporting dan pandai ikut arahan

Sesi memberi makanan kepada gajah - tebu

gajah-gajah yang berumur dlm lingkungan 5-7 tahun dan sesuai untuk dinaiki.

Harimau yang telah diawet

Bentuk muka mereka kelihatan seiras, adakah dr species yang sama? :P

Lukisan di belakang tu sangat sangat cantik! Marveles!

Bergambar kenangan bersama Pegawai di situ - Encik Adnan.

Sesi memberi makan kepada rusa - ubi. Rusa-rusa sangat agresif apabila ternampak ubi. Rusa tu lagi tinggi dr orang yang memberi makan. :P

ular yang bernama Jessie

Sunbear yang bernama Muda. Apabila dia ralit makan, die tak hiraukan orang sekeliling. Tu yang seronok kami belai-belai beliau.

di hadapan pintu masuk Deerlands


Kenangan melawati dan bersiar-siar di Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan, institut Bio & Deerlands sangat menyeronokkan. Cuma agak terkilan sebab tak dapat mandi bersama-sama gajah. ouch!.

sesiapa yang duduk berhampiran dengan Kuala Gandah pergi la lawati tempat2 ni kerana tiada charge dikenakan utk masuk. Tapi tiket terhad utk mereka yang datang awal.



3 comments:

puteri_damai said...

bnyk sgt pengalaman menarik disini.. bg mkn gjah,naik gajah, bg mkn rusa,pegang ular, peluk bear n bgi bear jilat madu d tngan..g zoo negara kena byar kalu nk v mkn kt gajah..ni free je..best.. thanks alot Pn Mah..(maaf lea,xdpt ak nk mprtahankan tatabahasa ak..haha);p

MiR said...

en adnan yang best :P

owh,aku da rindu kat rusa deerland tu

LENtOQ said...

nak amik bidang forensic ni pointer brape ea kalau lepasan matrik??

huhuh